DEELNEMERS INFORMATIE BRANDGRENSRUN 14 MEI 2015 ROTTERDAM CENTRUM 

 

Start en finish locatie 

We starten en finishen de Brandgrensrun bij de Laurenskerk, wat ons betreft symbool voor het hart van de stad Rotterdam. Openingstijden evenemententerrein: 19-23 uur. 

Adres: Grotekerkplein 27, 3011 GC Rotterdam 


Routebeschrijving We adviseren zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. De start en finish locatie is goed bereikbaar met het OV. Plan je route via www.ns.nl of www.9292ov.nl


Parkeren 

Kom je toch met de auto? Er is een aantal parkeergarages in de nabijheid van de startlocatie. Kijk op http://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Rotterdam// voor de mogelijkheden. Let op de eventuele sluitingstijden van deze garages. 


Ophalen t-shirt 

Jouw startbewijs voor de Brandgrensrun is je shirt. Je kunt je shirt ophalen bij de Run2Day winkel aan Meent 75, Rotterdam op de volgende data en tijdstippen: 

Vrijdag 8 mei 12.00 – 21.00 uur 

Zaterdag 9 mei 10.00 – 17.00 uur 

Zondag 10 mei 13.00 – 17.00 uur 

Maandag 11 mei 13.00 – 20.00 uur 

Dinsdag 12 mei 12.00 – 20.00 uur 

Woensdag 13 mei 12.00 – 18.00 uur 


Je shirt is bewijs van deelname en geeft je toegang tot het startvak (Vergeet het dus niet! ) en zijn op te halen bij Run2Day Rotterdam op de Meent. Alleen op de volgende dagen en tijden!

Vrijdag 8 mei 12.00 – 21.00 uur

Zaterdag 9 mei 10.00 – 17.00 uur

Zondag 10 mei 13.00 – 17.00 uur

Maandag 11 mei 13.00 – 20.00 uur

Dinsdag 12 mei 12.00 – 20.00 uur

Woensdag 13 mei 12.00 – 18.00 uur

Woon je meer dan 50 km ver weg, dan bieden we je de mogelijkheid om je shirt op de avond zelf op te halen. Dat kan tussen 19.00 en 20.00 uur bij de informatie tent op het evenementen terrein. 


Faciliteiten bij start / finish 

Het evenementen terrein is vanaf 19.00 uur geopend en de Brandgrensrun heeft tot aan het moment van starten een programma voor de deelnemers en de toeschouwers georganiseerd. Daarover lees je verderop meer. 

Op het terrein bieden we horeca faciliteiten, zodat er nog wat gedronken kan worden. Er wordt geen alcohol geschonken. Er is één pinautomaat voor de horeca. 

In de directe omgeving van de Laurenskerk zijn verschillende horeca gelegenheden voor als je nog wat wilt eten. 

Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig, zorg dus voor voldoende cash geld. 


Programma 

19.00 uur Evenementen terrein open 

19.15 uur Bevrijdingsconcert KRPH (Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie) 

20.15 uur Optreden Winne 20.30 uur Naar de startvakken en warming up 

20.45 uur Verrassing 

20.58 uur Last Post + 1 minuut stilte 

21.00 uur Start met Ahrens Fox Brandweerwagen voorop 

We adviseren iedereen om een uiterlijk een uur voor de warming up op het evenementen terrein aanwezig te zijn. 


Route 

Onderstaand vind je de route in beeld gebracht. 

Vanaf de Laurenskerk wordt gestart met 6 groepen met verschillende tempo’s. 

De tempo’s liggen tussen de 8 en 13 km per uur. De loopgroepen worden begeleid door pacers die duidelijk kenbaar zijn aan hun afwijkende shirt kleur en de ballonnen waarom het tempo in kilometers per uur is vermeld. Langs de route zijn EHBO- en verzorgingsposten, bovendien lopen in elke groep EHBO-pacers mee. De kruisingen worden bemand door professionele verkeersregelaars. 

Etixx Sport Nutrition bevoorraden de verzorgingsposten. 


Kledingadvies 

Je hebt natuurlijk je brandgrensrun shirt aan om in je startvak te komen. 

Omdat de Brandgrensrun deels in het donker wordt gelopen, adviseren we je om daarnaast een lampje om te doen. Deze zijn ook te koop op het evenemententerrein en kunnen alleen contact afgerekend worden. 

We beschikken niet over kleedruimte of garderobe. 


Toeschouwers 

Publiek is uiteraard van harte welkom om te komen kijken. Voorafgaand aan de loop hebben we een mooi programma samengesteld dat ook voor het publiek gratis toegankelijk is. Neem je je familie of vrienden mee? Op de site www.brandgrensrun.nl staat een routekaart met daarop de punten langs de route die leuk zijn voor toeschouwers. Ook hebben we de bewoners van de route uitgenodigd om jullie aan te komen moedigen. 


Geen tijdregistratie 

De Brandgrensrun volgt dezelfde principes als andere runs van de Rotterdam Running Crew. Het is geen wedstrijd, eindtijden zijn onbelangrijk en er is geen podium. Er is dus geen tijdsregistratie. 

Wat is het wel? Het is een event dat mensen verbindt en dat draait om beleving en genieten; van het hardlopen én van de stad. Deze editie belooft er één te worden waar nog lang over zal worden nagepraat. 


Belangrijke punten 

Je shirt is je toegangsbewijs tot de startvakken. Vergeet het dus niet. 

Annulering van je inschrijving is niet mogelijk. Deelnamebewijzen kunnen vrij worden overgedragen. Let er wel op dat je Brandgrensrun-shirt je deelnamebewijs is en wordt geleverd in de maat die je bij inschrijving hebt opgegeven. 

Een deel van de route wordt in het donker gelopen. Neem passende verlichting mee als je daarover beschikt. 

Deelnemers zijn altijd verplicht de aanwijzingen van de organisatie op te volgen gedurende de run, hieronder vallen ook de verkeersregelaars en pacers. 

De organisatie heeft het recht om op elk gewenst moment de route aan te passen om hiermee te anticiperen op logistieke situaties, weersomstandigheden of veiligheid. 

De organisatie heeft het recht om een deelnemer uit te sluiten van het evenement als hij/zij zich niet houdt aan de reglementen, aanwijzingen van de organisatie en/of onveilig of ongepast gedrag vertoont. 

De organisatie is niet aansprakelijk voor enige schade aan (eigendommen van) bezoekers en deelnemers. 

Bij deelname aan de Brandgrensrun ben je akkoord gegaan met de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op het evenement. 


Contactinformatie 

Wanneer je vóór 14 mei contact op wilt nemen met de organisatie, kun je dat doen door een mailtje te sturen naar info@brandgrensrun.nl of te bellen met t. +31 [0]15 219 54 54

Op 14 mei is de organisatie van de brandgrensrun in geval van nood vanaf 19.00 uur bereikbaar via 06-22 954 676.